Zangroep Akkoord

Wij zijn een groep van 15 enthousiaste zangeressen. En onze al even enthousiaste dirigente en pianiste is Annemarie Hilferink. Sinds juli 2014 geeft zij leiding aan onze groep.

Zanggroep Akkoord is een gemêleerde groep dames en bestaat maximaal uit 16 leden. Met elkaar beleven we veel plezier aan onze hobby. Door de jaren heen is er een hechte onderlinge band ontstaan, maar nieuwkomers voelen zich snel thuis. Bij de start van Zanggroep Akkoord in 1990, kwam iedereen uit Beltrum. Dat is nu anders, inmiddels zijn ook Groenlo, Eibergen en Haaksbergen binnen de groep vertegenwoordigd.

Zanggroep Akkoord is opgericht in 1990, initiatief neemster en dirigente was Irma Asschert. Leuk te melden is dat er nog altijd leden van ‘dit eerste uur’ bij de groep zingen.

Ons repertoire is heel divers en dat is een bewuste keuze. Klassiek, pop, musical en filmrepertoire staan op ons programma. Ook beheersen we verschillende a-capellastijlen. We brengen onze nummers met overtuiging en enthousiasme. Aandacht gaat daarbij uit naar klankkleur en uitspraak.
Momenteel hebben we plaats voor een sopraan.

We repeteren op de dinsdagavond van 20.15 tot 21.30 uur in Dacapo in Beltrum, met uitzondering van de schoolvakantie. Na afloop drinken we wat en kletsen gezellig bij in Kulturhus de Wanne.