De dirigent aan het woord

Mijn naam is Annemarie Hilferink en ik dirigeer Zanggroep Akkoord sinds september 2014.
Ik ben in 1966 geboren in Groenlo, als jongste kind in een muzikale familie. Op 7-jarige kreeg ik mijn eerste pianolessen van Margreet van Erp via de muziekschool van Winterswijk e.o. Nadat ik in 1984 mijn VWO-diploma, met muziek als examenvak, gehaald had aan het Marianum in Groenlo, ging ik naar het Twents Conservatorium in Enschede. Daar studeerde ik in 1991 af als docerend musicus piano bij Benno Pierweyer.
Al tijdens mijn studie begon ik met lesgeven, koren begeleiden en dirigeren, en deze werkzaamheden hebben zich sindsdien steeds uitgebreid. Zo ben ik, naast zelfstandig pianodocent, freelance begeleider van een flink aantal koren en solisten in de regio en freelance pianist/organist in diverse kerken. Ik ben in de loop der jaren o.a. dirigent geweest van het Eibergs Ouderenkoor, Kleinkoor Sentire, Ladies’ Selection uit Ulft, gem. zangver. Excelsior uit Groenlo, Popkoor Joy4all uit Meddo en enkele kerkkoren. Ik heb een klassieke achtergrond, maar na verloop van tijd ben ik me steeds meer gaan toeleggen op lichte muziek, zowel in mijn pianolessen als bij het dirigeren.

Momenteel dirigeer ik – naast Akkoord – vrouwenkoor Zang & Vriendschap uit Winterswijk-Woold, het Meezingkoor in Winterswijk en popkoor Backcorner uit Zutphen. Voor mijn koren arrangeer ik ook regelmatig muziek. Daarnaast geef ik pianolessen in o.a. Groenlo, Lichtenvoorde, Winterswijk en Aalten en het bijbehorende buitengebied, en ben ik als pianodocent verbonden aan het Segnocollectief in de gemeente Berkelland. Daarnaast probeer ik mij verder te ontwikkelen d.m.v. diverse workshops en de cursus Vocal Leadership.

In de afgelopen jaren heb ik Akkoord leren kennen als een enthousiaste groep zangeressen. Ze pakken mijn aanwijzingen heel goed op en zijn flexibel. Altijd in voor iets anders, of om iets wat ze al ingestudeerd hadden op een heel andere manier te doen. We werken enorm hard tijdens de repetities, maar hebben daarbij ook ongelooflijk veel lol. Kortom: een feestje om mee te werken!

Reacties zijn gesloten.